AKDENİZ’DE KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Kurban satışı ile kesiminin yapılacağı yerlerin alt ve üstyapı çalışmaları yoğun şekilde sürüyor

AKDENİZ’DE KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

* Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, vatandaşların kurbanlıklarını dini hükümlere ve sağlık koşullarına uygun şekilde kesmelerini sağlamak amacıyla, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini açıkladı.

Bu yıl 21-24 Ağustos 2018 tarihleri arasında yenisine erişeceğimiz Kurban Bayramı’na sayılı günler kala,  ibadetlerini ifa etmek amacıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere ve sağlık şartlarına uygun ve rahat bir şekilde kurbanlıklarını kesebilmelerini sağlamak amacıyla Akdeniz ilçe sınırları içinde 4 satış yeri ile 23 kesim yeri belirlendi.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe sınırları içinde kurban satış ve kesim yerleri için belirlenen yerlerde çalışmalar sürüyor. Bir yandan belediyenin makine ikmal sahasında bulunan atölyesinde, kurban satış ve kesim çadırlarının imalatı ve montajında kullanılacak malzemeler üretilirken, diğer yandan belirlenen bu yerlerde beton döküm çalışmaları da devam ediyor.

Başkan Pamuk’tan çağrı: Lütfen belirlenen yerler dışında kesim yapılmasın

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için, belediye olarak gereken tüm kolaylıkların sağlanacağını ifade ederek, “Amacımız, vatandaşlarımızın daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir bayram yaşamalarını sağlamaktır.  Bunu sağlamak için de hizmet ekiplerimiz, bayram süresince görevlerinin başında olup, vatandaşlar için gereken her türlü hizmet ve çalışmayı yapmaya hazır olacaktır” dedi.

Kurban kesecek vatandaşlara, belirlenen yerler dışında kesim yapmamaları için çağrıda da bulunan Başkan Pamuk, “Akdeniz Belediyesi olarak belirlediğimiz kurban kesim yerlerinin dışında, gerek toplum sağlığını tehdit edebilecek veya insanlarımızın sağlığına zarar verebilecek, gerekse de kötü ve nahoş görüntüler yaratacak şekilde şehir içinde, sokak araları veya açık alanlarda kurbanlıklarını kesmemelerini vatandaşlarımızdan talep ediyoruz” diye konuştu. Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk; belirlenen yerler dışında kurban kesimi yapmaları halinde vatandaşların cezai müeyyide ile karşılaşabileceklerini de hatırlattı.

Akdeniz’de belirlenen kurban satış ve kesim merkezleri

Satış Yerleri:
1-  Gündoğdu Mahallesi M. Ahmet Caddesi Kıbrıs İlkokulu Yanı (4 adet kesim yeri).
2-  Özgürlük Mahallesi Tırmıl Miting Alanı (6 adet kesim yeri).
3-  Huzurkent Köselerli Mahallesi Işık Bulvarı boş alan.
4-  Yenitaşkent Yakaköy Mahallesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi. (BŞB ait kesim ve satış yeri)

Kesim Yerleri:
1-  Üç Ocak Mahallesi Muhtarlık Binası Yanı. (Mobil Kesim BŞB).
2-  İhsaniye Mah. Açık Otopark İçi. (Mobil Kesim BŞB).
3-  Bahçe Mah. Burhan Felek Caddesi ziyaret yanı.
4-  Turgut Reis Mah. 4114 Sokak Muhtarlık yanı boş alan.
5-  Kiremithane Mah. 4410 Sokak Otopark içi.
6-  Yeni Mah. 5326 Sokak (İtfaiye yanı)
7-  Yeni Mah. 5315 Sokak (Boş alan)
8-  Çankaya Mah. 4721 Sokak Eski Hayat Oteli arkası, açık otopark içi.
9-  Mesudiye Mah. 5107 Sokak No: 22.
10- Mahmudiye Mah. 4813 Sokak Akel Cami yanı ziyaret içi.
11- Nusratiye Mah. 5019 Sokak No: 14 (Boş alan)
12- Nusratiye Mah 5003 Sokak Boş alan. (3 adet kesim yeri)
13- Gündoğdu Mah. M. Ahmet Caddesi Kıbrıs İlkokulu yanı. (4 adet kesim yeri)
14- Özgürlük Mah. Tırmıl Miting Alanı. (6 adet kesim yeri)
15- Hal Mah 6060 ile 6025 Sokağın kesiştiği köşe.
16- Yenitaşkent Mah. Eski Belediye binası içi.
17- Adanalıoğlu Bahçe Mah. S. Demirel Caddesi No: 23. (Eski belediye binası garaj içi)
18- Kazanlı Mah. Cumhuriyet Bulvarı No: 11. (Eski belediye binası arka kısmı)
19- Bahçeli Mah. Spor Tesisleri içi.
20- Bağcılar Evci Mah. Atatürk Bulvarı No: 1. (Yeni belediye binası arka kısmı)
21- Dikilitaş Bekirde Mah. 112 Sokak No: 1 (Yeni belediye binası yanı)
22- Karacailyas Mah. Eski Makine İkmal Müdürlüğü iç kısmı. (Yeni pazar yeri)