AKDENİZ’DE İBADETHANELERE ÖZEL BAKIM
Diyanet-Sen Akdeniz Temsilciliği’nden, Başkan Muhittin Pamuk’a teşekkür ziyareti

“AKDENİZ’DE İBADETHANELERE ÖZEL BAKIM”

* Akdeniz Belediyesi’nin; ilçe sınırları içerisinde bulunan 105 Caminin yanı sıra, Mescit, Kur’an kursları, Türbe ve Taziye Evlerine yönelik bakım ve onarım, boyama, tadilat ve çevre düzenleme hizmeti devam ediyor.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’u ziyaret eden Diyanet-Sen Akdeniz Temsilcisi Mehmet Nabi Koca ve sendika yönetim kurulu üyeleri, ilçe sınırlarında bulunan Cami, Mescit, Kur’an kursları ve Taziye Evlerine yönelik yenileme, çevre düzenlemesi, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiler. Her gün binlerce insanın akın ettiği ibadethanelerin taşıdığı öneme dikkat çeken Sendika Temsilcisi Mehmet Nabi Koca, sunulan hizmet nedeniyle Akdeniz Belediyesi’ne müteşekkir olduklarını dile getirdi.

Pamuk; “Görev alanımıza giren her konuda vatandaşlarımızın yanındayız”

Ziyaretleri nedeniyle Diyanet-Sen yetkililerine teşekkür eden Başkan Pamuk, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri insan odaklı hizmet anlayışımız gereği ibadethanelerimize de özel önem veriyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın; temiz, nezih ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini yerine getirebilmesi büyük önem arz ediyor. Yakın-uzak ayırımı yapmadan, tüm camilerimizin temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldı. Geçen yıl 23, bu sene de 15 olmak üzere, toplam 38 camimizin kapsamlı tadilat, boya, bakım ve onarım hizmetini yerine getirdik. Vatandaşlarımızın hayır ve iyilik dualarını, güzel temennilerini alabiliyorsak ne mutlu bizlere. İnsanlarımızın hayatını güzelleştirmek için görev ve sorumluluğumuz alanına giren her konuda yanlarında olmaya devam edeceğiz. Akdeniz’de bulunan cami, mescit ve taziye evlerimizin bakım, onarım ve temizliği, çevre düzenleme hizmetimiz periyodik olarak sürecek” diye konuştu.

Camilerin tadilat ve bakımı ile periyodik temizliği yapılıyor

Akdeniz Belediyesi tarafından, ilçe sınırlarında bulunan 105 Cami ile Mescit, Kur’an kursları ve taziye evlerinin, dönüşümlü şekilde temizliği, bakım, onarım ve tadilatı yapılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan mobil temizlik ekibi, sadece bu hizmet için satın alınan son teknolojiye sahip bir araç ve teçhizatlar yardımıyla camilerin halılarını hem süpürüyor hem de sıcak suyla yıkıyor. Ekipler; mihrap, vaaz kürsüsü, minber, camlar, ve ayakkabılıkları temizleyip sterilize ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de ibadethanelerin kapsamlı temizliğini, şadırvan ve bahçelerinin bakımını gerçekleştirirken, fen işlerine bağlı ekiplerce de boya ve tadilat hizmeti sunuluyor. Bu mekânların bahçesini ilaçlayan ekipler, peyzaj çalışmasıyla da ibadethaneleri yeni bir görünüme kavuşturuyor. Son olarak Huzurkent Gazi Mahallesi Evrenli Camisi’nin dış cephe boyasını yenileme çalışması ile Huzurkent Adnan Menderes Mahallesi Taziye Evi’nin bakım ve onarımını yapan ekipler, Hebilli ve Köselerli camilerinin boya ve tadilat çalışmalarını da tamamladı. Çay Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine de Cihadiye Camisi bünyesinde bulunan taziye evinin içi yenilendi.