AKDENİZ BELEDİYE SPOR U16 FUTBOL TAKIMI MERSİN ŞAMPİYONU
Genç sporcular, Osmaniye yolculuğu öncesi Başkan Muhittin Pamuk’u makamında ziyaret ettiler

“AKDENİZ BELEDİYE SPOR U16 FUTBOL TAKIMI MERSİN ŞAMPİYONU”

* Akdeniz Belediye Spor Kulübü U16 Futbol Takımı, U14 futbol takımı gibi, mücadele ettikleri grupta Mersin Şampiyonu oldu. Osmaniye’de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılacak olan sporcular, yolculuk öncesi Başkan Pamuk’u ziyaret ettiler.

Akdeniz Belediye Spor Kulübü U16 Futbol Takımı, “2017-2018 Futbol Sezonu U16 Türkiye Şampiyonası” müsabakaları sonucu Mersin Şampiyonu oldu. Bu başarı sayesinde Türkiye Şampiyonası’nda da Mersin’i temsil etme hakkı kazanan Akdenizli futbolcular, Osmaniye’de 5-8 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan “U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçlarına” katılacak. Akdeniz Belediye Spor U16 Futbol takımı sporcuları, Osmaniye yolculuğu öncesi kulüp yönetimi ve teknik heyetle birlikte Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’u makamında ziyaret ettiler.

Başkan Pamuk; “Altyapıya verdiğimiz önemin meyvelerini topluyoruz”

Sporcularla tek tek ilgilenip hediyeler veren Başkan Pamuk, futbolcuları, teknik adamlar ve kulüp yönetimini kutladı. Birkaç hafta önce yine Mersin Şampiyonu olan U14 sporcularının da kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Pamuk, spora ve sporcuya verdikleri önemin altını çizdi. Başkan Pamuk “U16 Futbol takımımızın da şampiyon olarak kentimizi ve ilçemizi temsil edecek olması gerçekten çok önemli.

Osmaniye’de, katılacağınız Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi. Altyapıya verdikleri önemin altını çizen Başkan Pamuk, “Göreve başladığımızda önümüze bir hedef koyduk. Tabi A takımımıza da gereken desteği vereceğiz ama asıl hedefimiz, altyapıya gereken önemi vermek, Akdeniz’de yaşayan gençlerimize fırsat ve imkân yaratmak, onları yetiştirip üst liglere taşımaktır. Bugün de altyapıya verdiğimiz önemin meyvelerini alıyoruz” diye konuştu.

“Sporda centilmenlik her şeyden önemli”

Gazi Mustafa Kemal’in, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü hatırlatan Başkan Pamuk, “Siz genç sporcularımız, Akdeniz Belediyesi’nin markasını taşıyorsunuz. Tabi ki başarılı olmak için elinizden geleni yapacaksınız ama spor ahlakı, centilmenlik, fair play; bizler için her şeyden daha önemli. Sizlerden; Akdeniz Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil etmenizi, centilmence mücadele etmenizi bekliyoruz. Yenmek veya yenilmek sporun doğasında vardır. Fakat yendiğimiz zaman rakibimizi rencide etmeden vakurla sevineceğiz. Yenildiğimiz zaman da centilmence rakibimizi tebrik etmesini bileceğiz” diye konuştu.

“Spordaki başarınızı, eğitim hayatındaki başarınızla taçlandırın”

Okuyan ve spor yapan gençlerin, eğitim hayatlarında daha başarılı olduğuna dikkat çeken Başkan Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Sporlu gençlere eğitim hayatlarına mutlaka devam edip, spor akademisi veya üniversiteyi kazanmalarını öğütledi. Başkan Pamuk; “Gençlerimiz hem spor yapacak hem de eğitimlerine mutlaka devam edecekler. Özellikle antrenörlerden ricam, bu konuya hassasiyet göstermeleri, çocukları spor ahlakıyla yetiştirirken, aynı zamanda derslerinde başarılı olmalarını sağlamaktır.

Hem üniversite mezunu, hem de sporcu olmak için mücadele edin, kendinize bu hedefi mutlaka belirleyin. Çünkü spor yaptığınızda okuldaki ve akademik hayattaki başarınız çok daha yükseklere çıkacaktır” şeklinde konuştu. Ziyarette, spora ve sporcuya sağladığı katkı ve desteklerinden dolayı kulüp yönetimi ve teknik heyet de Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’a teşekkür etti. Başkan Pamuk, ziyaretin sonunda Osmaniye yolcusu U16 futbol takımı oyuncularını yine başarılar dileyerek ve hediyeler vererek uğurladı.