BAŞKAN PAMUK, TRT ÇUKUROVA RADYOSU’NA KONUK OLDU
AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI
MUHİTTİN PAMUK, TRT ÇUKUROVA RADYOSU’NA KONUK OLDU

* TRT Çukurova Radyosu’nun canlı yayın konuğu olan Başkan Pamuk; gençlere ve ev kadınlarına meslek ve iş kazandırmayı hedefleyen “Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi” kapsamındaki çalışmalar ile kursları anlattı.

TRT Çukurova Radyosu'nda canlı yayınlanan “Akdeniz’den Toroslar’a” programına konuk olan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk; Mersin Valiliği öncülüğünde hazırlanan ve SODES projelerinden olan ‘Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri” ve Akdeniz Akademi Projesi’nin detayları ile belediyenin hizmetlerini anlattı. TRT Ailesi’ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Pamuk; “Akdeniz; farklı kökenden insanımızın birlikte huzur içinde yaşadığı bir ilçemiz. Tabi Akdeniz yoğun göç de alan bir bölge.

Göç kaynaklı sorunları gidermek adına toplumsal içerikli projeleri hayata katmak önemli. Bu noktada Akdeniz Belediyesi ve Kaymakamlığı olarak, Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde, Çukurova Kalkınma Ajansı rehberliği ve Mersin Valiliği katkılarıyla 3 farklı proje yürütüyoruz. Bunlardan ilki Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi. Belediyemize bağlı mahalle evlerinin etkin ve verimli kullanılabilmesi adına projeler ürettik” dedi.

“Kurs ve eğitimlerimizi en uzak mahallelerimize taşıyoruz”

Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi’nin 2 milyon TL bütçeli olduğunu kaydeden Başkan Pamuk, “Burada özellikle dezavantajlı gruplar hedef kitlemiz. Burada yaşlılar, engelliler, işsizler var. Özellikle Çay, Çilek, Özgürlük gibi dezavantajlı insanlarımızın yaşadığı bölgelerde, mahalle evlerimizde iş edindirme kurslarımızdan sanatsal kurslara varıncaya dek alternatif kurslar üretiyoruz. Burada amaç, sportif, sanatsal ve iş edindirme kurslarını, Mersin’in en ücra mahallelerine kadar götürüp, burada yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırmak” diye konuştu.

Gençlere dönük projeler üzerinde hassasiyetle durduklarının altını çizen Pamuk, “Çünkü biz bu gençlerimize ulaşamazsak, ne yazık ki art niyetli insanlar onlara ulaşıp istenmeyen yollara sevk edebiliyor. Bunu engellemenin en kolay yolu da farklı etkinliklerle, sanatla, sporla gençlerimize ulaşmak” diye konuştu.

“Hedefimiz kurslar aracılığıyla 3 bin vatandaşa ulaşmak”

Diğer projenin ise, lise mezunu öğrencilere dönük kurslar olduğunu kaydeden Başkan Pamuk, “Gençlerimizi toplumsal hayata hazırlama adına, bilgisayar ve muhasebe gibi iş edinebilecekleri, kendileriyle irtibat kurmayı sağlayacak iş edindirme kurslarını önceledik. Tabi bu bir ilk ve yeni bir başlangıç ve şu anda 150 civarında gencimiz kurslardan faydalanıyor. Hedefimiz 3 bin vatandaşımıza ulaşmak. Özellikle iş edindirme kurslarına talep çok fazla, kadınların kurslara ilgisi yüksek. Çünkü kurslar, ev ekonomisine katkının yanı sıra, sosyalleşme ortamı da sağlıyor. Kurslarımızda kreşler de var. Yani anneler, küçük çocuklarıyla birlikte bu kurslarımıza gelebiliyorlar” dedi.

“Çocuklarımızın eğitim yuvası olan okullarımıza destek oluyoruz”

Başkan Muhittin Pamuk, özellikle eğitim alanının, her halükarda önceledikleri hizmetlerden biri olduğunun altını çizdi, bu noktada Mersin Valiliği, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde, eğitimin kalitesini yükseltmek adına ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Akdeniz Belediyesi olarak, ilçede bulunan okulların sorunlarını gidermek için çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Pamuk, 53 okulun bahçe ve duvar tanzimlerinin yapılıp, onarımlarının gerçekleştirildiğini belirtti.