BAŞKAN MUHİTTİN PAMUK’TAN 10 OCAK MESAJI
AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI

MUHİTTİN PAMUK’TAN 10 OCAK MESAJI

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Halkın haber alma hakkını yerine getiren, toplumun sesi ve sözünün yöneticilere ulaşmasını sağlayan basın mensupları, demokrasinin vazgeçilmez temel taşlarından birisidir” dedi.

Başkan Pamuk, mesajında, “Bir kamu görevi ifa eden basın mensupları, halkın haber alma hakkını yerine getirmek gibi önemli bir görevi yerine getirir. Bu açıdan toplumun sesi, gözü ve kulağı olan gazeteciler, 4. Kuvvet olarak denetim görevini yerine getirerek demokrasinin sağlıklı işleyişinde önemli bir işlev üstlenirler.

Zira fikir özgürlüğü ile basın özgürlüğü eşdeğerdir. Bir yandan toplumun sesini yöneticilere aktaran gazeteciler, diğer yandan devlet hizmetlerinin topluma anlatılmasında aracı rolünü yerine getirirler” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının çok saygın ve kıymetli bir görevi yerine getirdiğinin de altını çizen Başkan Muhittin Pamuk, mesajının devamında şu ifadeleri kaydetti; “Basın; demokrasinin, ifade özgürlüğü ve toplumda çok sesliliğin temel taşıdır. Fedakârlık ve sorumluluk isteyen gazetecilik çok zorlu bir meslektir.

Topluma doğru, tarafsız ve objektif haber veren, büyük bir özveri ve cefa ile mesleklerini icra etmeye çalışan basın mensuplarımıza; zor, meşakkatli ancak bir o kadar da önemli görevlerinde başarılar diliyorum. Sadece gerçeğin, doğrunun ve hakikatin peşinde koşan, bu uğurda fedakârca çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”