KAZANLI ŞEYH YUSUF REYHANÎ TÜRBESİNİ YENİLEDİK
Akdeniz Belediyesi, manevi değerlere sahip çıkıyor

KAZANLI ŞEYH YUSUF REYHANÎ TÜRBESİ YENİLENDİ

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’un talimatı üzerine, Kazanlı’da bulunan Şeyh Yusuf Reyhanî Türbesi ve civarında, teknik hizmet birimleri çalışanları tarafından yenileme, bakım ve düzenleme çalışması başlatıldı.

Göreve geldiği ilk günden bu yana ibadethanelere ve manevi değerlere büyük bir önem veren Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, birkaç hafta önce Kazanlı Mahallesi’ni ziyareti sırasında Şeyh Yusuf Reyhanî Türbesi’ni de ziyaret etmiş, türbenin bakımsız hali dikkatini çekmişti. Başkan Pamuk, bunun üzerine türbenin bakımı ve yenilenmesi için talimat vermişti.

Talimat üzerine harekete geçen Park-Bahçeler Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, birkaç hafta önce türbede ve etrafında başlattığı bakım ve yenileme çalışmasında sona gelindi.
Çalışmalar kapsamında ilk olarak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, türbe civarındaki tarımsal ve evsel atıkları toplayıp uzaklaştırdı ve türbenin etrafını temizledi. Ardından da Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, türbenin içinde yer aldığı yeşil alanda yenileme ve düzenleme çalışması başlattı.

Türbe yepyeni bir görünüme kavuştu

Yeşil alanı kilitli parke ve bordür taşları ile döşeyen ekipler, kamelyaları elden geçirdi, alanın toprağını da yenileyip ağaçların bakımını gerçekleştirdi. Ekipler ayrıca, hem türbenin hem de etrafındaki donatıların bakımını da yaptı. Bu çalışmalar sayesinde vatandaşlar, daha rahat ve güvenli bir şekilde türbeyi ziyaret edebilecek. Kazanlı’da bulunan Şeyh Yusuf Reyhani Türbesi’ni ziyarete geldikleri esnada, Akdeniz Belediyesi’ne bağlı teknik hizmet ekiplerinin bakım ve yenileme çalışmalarını gören vatandaşlar, Başkan Muhittin Pamuk ve hizmet ekiplerine şükranlarını dile getirdiler.

Akdeniz’de ibadethaneler dönüşümlü olarak temizleniyor

Kentte bulunan ibadethane, türbe ve ziyaretlere özel bir önem veren Akdeniz Belediyesi, vatandaşların daha huzurlu, temiz ve nezih bir ortamda ibadetlerini ifa edebilmeleri için de sürekli çalışıyor, hizmet veriyor.
Bu kapsamda, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı mobil ekip, ibadethanelerin temizliği işlemi için özel olarak tasarlanmış araç yardımıyla, kentteki 105 cami ve 2 kiliseyi dönüşümlü olarak temizleyip bakımdan geçiriyor. Günde 2 ibadethanenin içini baştanbaşa temizleyen ve içeriye de gül suyu sıkan ekipler, halkın daha nezih, temiz ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini yerine getirmelerini sağlıyor.