AKDENİZ BELEDİYESİ VATANDAŞLARIN YARDIMINA KOŞTU!

*Akdeniz Belediyesi, kentte dün yaşanan aşırı yağışlardan etkilenen mahallelerde;su basan ev, okul, cami, iş yeri ve sokaklarda su ve çamura karşı bütün teknik hizmet ekipleri eliyle tahliye ve temizlik çalışması başlattı.

Akdeniz Belediyesi, kentte dün etkili olan aşırı yağmur ve su baskınından olumsuz etkilenen mahallelerde, vatandaşların yardımına koştu. Bütün hizmet birimleri; yağışlar sonucu ev ve sokaklarda oluşan su ve çamur birikintilerini temizlemek için dünden beri çalışıyor. Su basan mahalleleri ziyaret eden Başkan Muhittin Pamuk, su ve çamur nedeniyle zarar gören vatandaşlar için ne gerekiyorsa yapmak için harekete geçtiklerini vurguladı.

Mersin’de dün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan aşarı sağanak yağmurlar ve ardından başlayan dolu yağışı, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlarla birlikte Çavuşlu Deresi’nin de yatağından taşması sonucu, Akdeniz ilçe sınırları içindeki bazı mahallelerde bazı evler, okul,cami ve iş yerleri sular altında kaldı. Özellikle Müfide İlhan, Hal, Siteler,Gündoğdu, Mithatpaşa, Üç Ocak, Güneş mahallesi sakinleri aşırı yağışlardan olumsuz etkilendi.

Akdeniz Belediyesi, ilk dakikalardan itibaren teyakkuza geçti

Akdeniz Belediyesi, yağışların etkisini arttırdığı ilk dakikalardan itibaren başta Fen İşleri olmak üzere, Temizlik İşleri ve Park-Bahçeler ekiplerini teyakkuza geçirdi. Ekipler, dünden beri vatandaşlardan gelen telefonlara göre mahallelerde su ve çamur baskınına müdahale ederken,motopomplar yardımıyla da suları tahliye ediyor.

Bütün hizmet birimleri personeli eliyle, su basan ev ve iş yerlerinde, belediye bünyesindeki iş makineleri vasıtasıyla su ve çamurun tahliyesi ile birlikte okul, cami, park ve iş yerlerinde tazyikli su ile temizlik çalışması başlatıldı. Ekipler dünden beri 30’a yakın eve müdahale etti, 10’u aşkın sokakta biriken suyu ve çamuru tahliye etti.

Başkan Pamuk; “Vatandaşlarımızın yanındayız, ne gerekiyorsa yapacağız!”

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, aşırı yağıştan etkilenen mahalleleri ziyaret etti ve ekiplerin su tahliyesi ve temizlik çalışmalarını yerinde denetledi. Su baskınından zarar gören vatandaşların evlerine de giren ve onları dinleyen Başkan Pamuk, mahalle sakinlerinin yaralarının sarılması için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi.

Başkan Pamuk, böylesi felaketlerin yaşanmaması ve halkın mağdur olmaması için Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz Kaymakamlığı olarak,yetkili kurum temsilcileriyle görüşeceklerini de kaydetti, belediyeye bağlı teknik birimlerin dünden beri su baskınından zarar gören mahalle sakinlerinin hizmetinde olduğunu, su ve çamur tahliyesi ile temizlik çalışmalarının büyük bir gayret ve titizlikle sürdüğünü sözlerine ekledi.