BAŞKAN PAMUK, MUHTARLARI AĞIRLADI

MuhtarlarGünü dolayısıyla, Akdeniz ilçesi muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi

BAŞKANPAMUK, MUHTARLARI AĞIRLADI

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “19 EkimMuhtarlar Günü” dolayısıyla Akdeniz’in muhtarlarıyla buluştu. Muhtarların cefakârve vefakâr bir görev yaptığını vurgulayan Başkan Pamuk, “Bizlere evlerinizi,gönüllerinizi ve sofralarını açtınız. 24 yıllık meslek hayatımda muhtararkadaşlarımızla çok yakın diyalogumuz oldu. Bizleri mahallesinde, köyünde, evinde,sofrasında ağırlayan, bizlere yüreklerini açan muhtarlarımıza çok teşekkürediyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nünüz kutluyorum” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mersin Tüccarlar KulübüLokali’nde düzenlenen etkinliğe, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı MuhittinPamuk’ın yanı sıra, mülki idare amirleri, muhtarlar ve eşleri, belediye başkanyardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Muhtarlarla sıcak ve samimi birortamda sohbet eden Başkan Pamuk, buluşmaya katıldıkları için teşekkür etti.Kimi muhtarlar buluşmaya eş ve çocuklarıyla katılırken, bir ara BaşkanPamuk’un, küçük bir çocukla ilgilenip onunla sohbet etmesi renkli görüntüleroluşturdu. Etkinliğin açılışında, kentte önceki gün gerçekleşen bombalı terörsaldırısı kınandı, saldırıda yaralanan vatandaşlara şifalar dilendi.

BaşkanPamuk: “Muhtarlarımız her zaman bizlere gönüllerini açtı”

Ardından kürsüye gelen Akdeniz Belediye BaşkanıMuhittin Pamuk, toplantıya katılımları nedeniyle muhtarlara teşekkür etti. “Bugüzel akşamda sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizi saygıylaselamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Pamuk;“Muhtarlarla ilgili çok şey söylenebilir. Ama ben klişe sözleri söylemeyeceğim.Ben, yüreğimden hissettiklerimi sizlerle paylaşacağım. 24 yıllık meslekhayatımda, yurdun dört bir köşesinde görev icra ederken muhtarlarımız bizlere evlerinive gönüllerini açtı. Onların sofrasına oturduk, yemeklerini yedik, çaylarını,ayranlarını içtik. Muhtarlarımızla çok yakın bir diyalogumuz oldu” şeklindekonuştu.

“Muhtarlarımızçok cefakâr ve vefakâr bir görev yapıyor”

Mersin’de, yaklaşık 3 aydır Akdeniz Kaymakamı olarakgörev yaptığını kaydeden Başkan Pamuk, mahalleleri ve köyleri ziyaret ettiğiniifade ederek şöyle konuştu; “Bizlere evlerinizi açıyorsunuz, bizleri misafirediyorsunuz. Gerçekten o zengin yüreğiniz ve misafirperver yaklaşımınızlabizleri ağırladınız. Yükümüzü sizler çektiniz. Biz de Muhtarlar Günümünasebetiyle sizleri ağırlayalım, misafirimiz olun istedik. Muhtarlarımız veeşleri, son derece cefakâr, vefakâr bir görev yapıyorlar. Bir köyde, birmahallede güzel bir iş olduğunda herkes sahiplenir. Ancak olumsuz bir işolduğunda ne yazık ki iş muhtara kalır. O nedenle sizler aynı zamanda vefa ilecefa ile hizmet veriyorsunuz. Ben bu süreç zarfında, bizleri mahallesinde,evinde, sofrasında misafir eden, yüreklerini bizlere açan sizlere çok teşekkürediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nüzü kutluyorum.Sizlere ve ailelerinize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Katılımlarınızdandolayı canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Konuşmasının ardından Akdeniz Kaymakamı ve BelediyeBaşkanı Muhittin Pamuk’a, Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma DerneğiBaşkanı Ergün Ünlü tarafından bir plaket takdim edildi. Kısa konuşma yapanÜnlü, “Böyle bir organizasyonda bizleri bir araya getirdiği için Sayın Başkanımaçok teşekkür ediyor, ben de Muhtarlar Günü’nüzü kutluyorum” dedi. Toplantı,konuklara ikram edilen yemeğin ardından sona erdi.