Kültürel, sanatsal, spor kurslar ile meslek ve beceri eğitimlerine 450 kursiyer devam ediyor

Kültürel,sanatsal, spor kurslar ile meslek ve beceri eğitimlerine 450 kursiyer devam ediyor

MAHALLE EVLERİGELECEĞİN YETENEKLERİNİ YETİŞTİRİYOR!

AkdenizBelediyesi bünyesinde hizmet veren mahalle evleri ile sanat atölyelerindedüzenlenen kültürel, sanatsal ve spor kurslarının yanı sıra, meslek ve beceriedindirme eğitimleri devam ediyor. Mahalle evlerinde verilen 25 farklı alandakiücretsiz kursa toplam 450 kursiyer katılırken, artan talep ve olumlu geridönüşlerden dolayı kurs çeşitliliği artacak.

AkdenizBelediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğüişbirliğinde; gençlere, çocuklara ve kadınlara kültürel, sanatsal ve sporalanlarında yeteneklerini keşfetme ve kendilerini geliştirme imkânı sağlıyor.Akdeniz ilçe sınırları içinde hizmete açılan mahalle evleri ve sanatatölyeleri, her yaş ve kesimden insanın yararlanabildiği birer eğitim-öğretimve meslek-beceri edindirme merkezlerine dönüşüyor.

Bugünitibariyle Karacailyas’ta 95; Adanalıoğlu’nda 120; Gündoğdu’da 132;Karaduvar’da 30; Hadra Hamamı ve Kazanlı’da 19’ar olmak üzere mahalle evlerindeher yaştan toplam 415 kursiyer; Okuma-Yazma, Resim, Heykel, Giyim, ElSanatları, Takı Tasarım, Ahşap Boyama Kursu, Çocuk Bakım ve Oyun Odası,Bahçecilik (Muz Yetiştiriciliği) ve Step-Aerobik gibi farklı alan ve dallardakurs ve eğitimler görüyor. Karacailyas’ta verilen ücretsiz tenis kursuna daayrıca 35 kursiyer devam ediyor.

Başkan Pamuk: “Mahalle evlerimizieğitim-öğretim merkezlerine dönüştürüyoruz”

AkdenizBelediye Başkanı Muhittin Pamuk, yaptığı açıklamada vatandaşlara çağrıdabulundu, mahalle evleri ile sanat atölyelerinde verilen ücretsiz kurs veeğitimlere katılmaya davet etti. Başkan Pamuk, “Akdeniz Belediyesi olaraksosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Çünkü çocuklarımız,gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi korumak istiyorsak, öncelikleçocuklarımızı her türlü riskten uzak tutmalıyız. Bunun en etkili yolu daonların sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle buluşmalarınısağlamaktır. Ayrıca ailesinin bütçesine katkı sunmak isteyen kadınlar daücretsiz sunulan eğitimlerden yararlanarak meslek ve beceriler elde edebilir,aile ekonomilerine destek olabilirler. Amacımız, mahalle evlerini birer eğitimve öğretim merkezlerine dönüştürmektir. Her yaştan insanımızı, zamanlarını enverimli şekilde değerlendirebilmeleri için ücretsiz kurs ve eğitimlerekatılmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinin yoğun talebinedeniyle yeni kurslar açılacak

Akdenizsakinlerinin yoğun ilgisi ve talebi nedeniyle önümüzdeki günlerde mahalleevlerinde yeni kurslar açılması da planlanıyor. Bu kapsamda Adanalıoğlu’ndaMasa Tenisi, Tiyatro, Gitar, Bağlama, Basketbol ve Voleybol; Kazanlı’da ÇocukOyun Odası; Karacailyas’ta Bağlama, Tiyatro ve Judo; Çay’da Giyim, Çocuk OyunOdası, Takı Tasarım ve Tiyatro; Çilek’te Takı Tasarım, Tiyatro, Giyim ve Resim;Güneş’te Kuaförlük, Tiyatro, Basketbol, Tenis ve Aerobik; Gündoğdu’da Tiyatro veSatranç; Hadra Hamamı Sanat Atölyesi’nde de Seramik ve Fotoğrafçılık kurslarıdüzenlenecek. Akdeniz sakinleri; kurs ve eğitimlerle ilgili olarak; KaracailyasMahalle Evi: (2214173); Güneş Mahalle Evi Atölyesi: 2340248; Çilek Mahalle Evi:(2216272); Çay Mahalle Evi: (2215560); Adanalıoğlu Mahalle Evi: (3366583-130);Müfide İlhan Kurs Merkezi: (3365099) numaralı telefonlardan bilgi alabilirler.