Katı Atık Karakterizasyon Çalışması yapıldı.
Belediyemiz tarafından evsel atıkların bertaraf edilmesi için Katı Atık Karakterizasyon Çalışması yapıldı.
Akdeniz Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü tarafından atık karakterizasyon çalışması yapıldı. Atık karakterizasyonu için; atık bilgilerin güncellenmesi için ilimizin çarşı bölgesi ile gelir seviyesi yüksek, orta, düşük olan bölgelerinden katı atık alınarak çalışmalara başlanır. İlk olarak ayrıştırılan atıkların koyulacağı boş kovaların ağırlıkları tartılarak not edilir. Temsil edici numune almak için her bölgenin atığı içerisinden 1m*1m*0,5m ölçülerindeki altı ve üstü açık sabit hacim kabı içerisine 2 kez örnek konulur. Bu örnekler görevlendirilen personelimiz tarafından 16 karaktere (kağıt, metal, cam, plastik, mutfak atığı, elektronik atık, tehlikeli atık, kum, kül gibi) ayrılıp tartılarak miktarı belirlenir. Kapların içerisindeki atıklar elek çapı 1 cm olan elekten geçirilir. Eleğin altında kalan kısım küldür. Üstte kalan kısım tekrar aynı kaba konur ve tartılır, tartım sonuçları not alınır. Atığın elenmesinden önce ve sonra yapılan tartımlar arasındaki fark külün ağırlığını verir. Her bir bileşen için bu şekilde kül miktarı ayrı ayrı bulunur. Tüm grupların tartımı bittikten sonra bu tartımlar toplanarak, toplam numune içerisindeki kül miktarı elde edilir. Amaç: Katı atık karakterizasyonu mevsime, iklime, sosyo-ekonomik duruma, tüketim alışkanlıklarına göre değişiklik göstermektedir. Bu amaçla yaz ve kış aylarında birer kez katı atığın fiziksel analizi yapılarak "Katı Atık Karakterizasyon Çalışması" gerçekleştirilecektir.