Akdeniz Belediyesi kaldırım işgaline karşı denetimlerini arttırdı

Akdeniz Belediyesi, kent halkının yoğun olarak kullandığı caddeler ile sokak ve kaldırımları işgal eden esnaflara yönelik denetim ve kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

Akdeniz Belediyesi Zabıta ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışmayla Kuvva-i Milliye ve Silifke caddeleri ile bu caddeler üzerinde bulunan ve yurttaşların uğrak yerleri olan kalabalık iş merkezlerinde denetim gerçekleştirdi. Akdeniz Belediyesi, rutin denetimlerini sürdürürken,yurttaşların yazılı, sözlü ve elektronik ortamdan gelen şikâyet ve taleplerini en kısa sürede değerlendirmeye çalışıyor.

'Amaç ceza kesmek değil'

Zabıta ekipleri,sokak ve kaldırımların üzerine konulan iş yerlerine ait tabela, tezgâh,masa, sandalye ve sehpaları kaldırmalarını istedi. Esnaflara uyarıda bulunan ekipler, amaçlarının esnafı zor durumda bırakmak olmadığını, ancak vatandaşların güvenliğini ve esenliğini tehdit eden her türlü işgal ve olumsuzluğu ortadan kaldırmakla görevli olduklarının altını çizdi.

'Denetimler aralıksız sürecek'

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, "Akdeniz Belediyesi olarak özellikle yaz aylarının geldiği şu günlerde yaya trafiğinin artmasıyla yoğun bir hareketlilik yaşayan kent merkezinde  kaldırım işgalini engelleme çalışmalarımıza hız verdik. Bu bağlamda denetimlerimiz aralıksız sürecek. Vatandaşlarımız zabıtayı ilgilendiren konularda şikayetlerini 337 01 01–02  nolu telefonlara bildirebilirler. Zabıtamız 24 saat görevinin başında ve vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri hemen değerlendirmeye alarak sonuçlandırmaya çalışmaktadırlar" dedi.