Akdeniz iki yeni park kazanıyor

Akdeniz Belediyesi, park ve yeşil alanların sayısını arttırmak, halkın dinlenebileceği,çocukların da gönüllerince oyun oynayabileceği parkların sayısını arttırmaya devam ediyor.

Plansız ve düzensiz kentleşmenin yol açtığı en önemli sorunlardan biri olan park ve yeşil alan miktarını çoğaltmak için yoğun çalışma sürdüren Akdeniz Belediyesi,yeni park alanları ve mevcut alanların yenilenmesi çalışmalarını hızlandırdı. Bu bağlamda Puğ karacadağ ve Burhan mahallesinde yeni park yapımı imalatını başlatan ekipler, diğer yandan mevcut parkların bakım-onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Puğ karacadağ ve Burhan mahallelerinde yapımına başlanan parkta,  ağaçlandırma, süs bitkileri, kilitli parke taşlı yürüme  yolları, çocuk oyun grupları, aydınlatma direkleri, kamelya, banklar ve spor aletleri konulacak.  Mevcut ağaçların yerine yenileri eklenecek, çimlendirme ve çiçeklendirme yapılacak.

"İmkanlar ölçüsünde yeni parklar yapmaya devam edeceğiz"

Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, “Mersin ve Akdeniz’de, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bir yandan kentimize yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışmalar yaparken, bir yandan da var olanları korumak ve daha bakımlı hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın talebi ve belediyemiz imkânları ölçüsünde yeni parklar yapmaya devam edeceğiz” dedi.