Başkan Aktaş: "En büyük engel sevgisizliktir"

Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamasında sevgisizlik ve önyargının insanın önündeki en büyük engel olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, her insanın aynı zamanda birer engelli adayı olduğunu hatırlattı.

Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama mesajı yayınladı. Açıklamasında, engelliliğin toplumsal bir konu olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, her insanın aynı zamanda birer engelli adayı olduğunu da hatırlattı. Ülkemizde sayıları milyonlarla ifade edilen engelli yurttaşların sadece tüketen değil, üretime de katkı sunan, ekonomik açıdan bağımsız bireyler haline gelmeleri için ilgili kurumların ortak hareket etmesi gerektiğini ifade eden Aktaş, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta katılımlarının sağlanması, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve temel haklarını etkin bir şekilde kullanmaları için gereken çalışmaların yapılması ve desteğin sağlanması gerekmektedir. Akdeniz  Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için her türlü desteği ve yardımı sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle,Engelliler Haftasının engellilerin sorunlarına yönelik toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.