Asfalt çalışmalarında yoğun mesai

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri ekipleri, tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgelerde,üreticilerin işini kolaylaştırmak için yol yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yol standartlarının iyileştirilmesi için kırsalda yoğun bir çalışma sürdüren Akdeniz Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Puğ karacadağ mahallesinde yeni yol yapım çalışmasına başladı. Köy sakinleri, tozlu ve çamurlu yol çilesinden Akdeniz Belediyesi sayesinde kurtulduklarını söyledi. Yol çalışmalarını başlatmak için bölgeye giden asfalt ekipleri, mahalle muhtarı ve çevre sakinleri tarafından davul zurnayla karşılandı. İş makineleriyle Puğ karacadağ mahallesinde adeta çıkarma yapan ekipler yeni yollar açarken; merkez mahallelerde de asfalt, kaldırım ve bordür çalışmalarını yoğunlaştırdı. Şehir merkezini oluşturan Nusratiye,Mesudiye, Camişerif ve Kültür Mahalleleri olmak üzere ekipler bu bölgelerde başlatarak asfalt çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Tarım yolları düzenleniyor, yeni bahçe yolları açılıyor

Öte yandan Fen İşleri ekipleri, özellikle tarımsal üretimin yoğun olduğu çevre mahallelerde üretici ve yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni yol açma ve düzenleme çalışmalarına da devam ediyor. Bu çerçevede yol düzenleme ekipleri tarafından çeşitli bahçe yolları ve mahalle arası yolların düzenleme çalışmaları da tamamlandı.

"Çalışmalarımıza aralıksız devam edecek"

Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, ilçe sınırları içinde asfaltsız, kaldırımsız ve yol sorunu yaşayan tek bir mahalle kalmayıncaya dek çalışmalarını sürdürmekte kararlı olduklarını belirterek, "Mahallelerimizde ki asfalt, kaldırım vb. altyapı çalışmalarına hız kazandırdık. Akdeniz Belediyesi olarak elimizdeki tüm imkânları halkımızın hizmetine sunduk. Yazın toz ve toprakla boğuşan, kışın da çamur ve sular içinde kalan mahallelerimizi bu dertlerden kurtarmak için çalışıyoruz. Çalışmalarımız, bütün mahallelerimizdeki asfalt ve kaldırım ihtiyacı bitene kadar devam edecektir."dedi.

Başkan Aktaş; çalışmaların bir program kapsamında süreceğini, teknik ekiplerin tespiti, muhtarlar ve vatandaşların talepleri doğrultusunda yol açma, kaldırım, asfalt kaplama ve yama çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.