Evlerinin çatısı çökme noktasına gelen aileye Akdeniz Belediyesi'nden destek

Evlerinin çatısı çökme noktasına gelen aileye Akdeniz Belediyesinden destek

Akdeniz Belediyesi, şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle evlerinin çatısı çökme noktasına gelen aileye destek  oldu.

Çay Mahallesinde ikamet eden bir aile, şiddetli rüzgar  ve yağmur nedeniyle hasarı artan ve adeta çökme noktasına gelen evinin çatısını maddi imkansızlıklar nedeniyle onaramadı.Aile, Akdeniz Belediyesine müracaat ederek aşırı yağışlar nedeniyle zarar gören evinin onarımı için yardım istedi. 2 odalı olan eski bir evde zor  şartlarda yaşam mücadelesi veren ailenin müracaatı sonrası, Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından evde inceleme yapıldı.İnceleme sonrası hasar  gören çatının onarılmasına karar verildi. Fen işleri ekiplerinin yaptığı çalışmayla, hasar gören çatı tamamen sökülerek yeni bir çatı inşa etti.

Akdeniz Belediyesi sayesinde evinin çatısı yeniden inşa edildiğini söyleyen Aile, "Akdeniz Belediyesi sağ olsun imdadımıza yetişti ve yardımımıza koştu. Yaşadığımız çok zor bir durum. Belediye yetkilileri önce evimize gelip gerekli hasar tespitini yaptı. Daha sonra vakit kaybetmeden çalışmalara başladılar. Kısa süre içinde evimiz eski haline kavuştu. Emeği gecen herkesten Allah razı olsun” dedi.

"İmkanlar ölçüsünde ihtiyaç sahiplerinin yanındayız"

İmkanlar ölçüsünde her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, “Ailelerin taleplerini kendi imkanlarımız doğrultusunda yerine getirmeye çalışıyoruz. İlçemiz sınırları içinde meydana gelen aşırı yağışlar sırasında ve sonrasında ekiplerimiz zarar gören mahalle ve sokaklarda tadilat, bakım, onarım ve temizlik çalışması yapıyorlar. Bu çalışmalar sırasında fırtınadan zarar gören ve ekonomik koşullarının yetersizliği nedeniyle mülklerinin onarımını gerçekleştiremeyecek ailelere imkanlarımız dahilinde yardımcı oluyoruz. Bu bağlamda Çay mahallesinde ikamet eden bir ailenin evinin çatısını ekiplerimiz tarafından yenilendi "diye konuştu.