Başkan Aktaş; ‘23 Nisan Atatürk’ün çocuklarımıza mirasıdır’

Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 23 Nisan 1920 tarihinin en önemli anlamının Türk Milleti’nin düşman işgaline karşı verdiği topyekün mücadelenin ilk adımı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Aktaş; Türk Milletinin birlik içinde olduğunda yenemeyeceği düşmanın, aşamayacağı engelin olmadığını ifade etti.

Başkan Aktaş açıklamasında; ‘23 Nisan Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Bayram olarak ilan edilerek, korunmak üzere çocuklara miras olarak bırakılmıştır. 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün yıldönümü olarak kutlanmaya başlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır.1979 yılını UNESCO’nun ‘çocuk yılı’ ilan etmesi sonrası bu bayram Uluslararası bir nitelik kazanmış  ve 23 Nisan 1979’dan beri çeşitli uluslardan çocukların ülkemize davet edilmesiyle adeta bir karnaval havasında kutlanması çocuklarımızın bu özel bayramına ayrı bir güzellik ve anlam katmaktadır.’ Dedi.

Ulusal Egemenlik Türk Milletinin vazgeçemeyeceği en önemli unsurdur ve 23 Nisan 1920 tarihi Türk Milletinin bu hassasiyetini ifade etmektedir şeklinde sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Aktaş; bütün vatandaşların ve çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.